Hyvät kuvat – Kuvat ratkaisee!

Kuvat merkitsevät paljon, kun samanlaisia / saman- hintaisia koteja on muitakin tarjolla. Kuvauskulmat kannattaa valita huolella, niin että koti näyttää puhuttelevalta. Kuvia pitää olla riittävän paljon eri kulmista ja yksityiskohdista. On käytettävä riittävää resoluutiota, jotta kuvat kestävät suurentamisen. Hyvä kuva on ensimmäinen, joka herättää huomion.

Väitetään, että yksi kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa. Usein se pitääkin paikkansa kuitenkaan kuvia ei saa olla liikaa, ne menettävät merkityksensä liiallisella toistolla ja alkavat ärsyttämään ja näin ollen on menetetty se hyvä, mitä lähdettiin hakemaan.

Mitä enemmän kuva kiinteästi liittyy tekstiin, sitä tärkeämpää on huolehtia siitä, että kuva ja teksti ovat yhteydessä toisiinsa. Jos niiden välillä on sisällöllinen yhteys, niiden välillä tulisi olla myös fyysinen yhteys. On varsin turhauttavaa lukea tekstiä, jossa käsitellään samaa asiaa kuin kuvassa .

Kuva on muutoinkin voimakas mielikuviin vaikuttamisen väline. Kuvaan suhtaudutaan yleensä kuvana todellisuudesta. Mutta valokuvilla on helppo vääristää todellisuutta, jopa valehdella. Esimerkiksi valitettavan usein näkee asuntokuvia, jossa on käytetty laajakulma objektiivia, sitä hallitsematta. Asunto antaa kuvissa itsestään suhteettoman laajan ja tilavan mielikuvan. Asiakkaan tullessa paikan päälle asuntoa katsomaan voi se tuottaa pettymyksen ja johtaa mahdollisen kaupan kariutumiseen.

Käytettäessä kuvia netissä on otettava huomioon kuvien koko. Jos esimerkiksi kotisivulla on suuri kokoelma isoja kuvia, niin sivu tuskin palvelee kovin hyvin. Tämä pätee erityisesti silloin, kun käyttäjällä on hidas yhteys ja hidas kone, mutta massiiviset kuvat voivat tuskallisen hitaita siirtymään verkon yli ja piirtymään ruudulle, vaikka yhteys olisi nopeakin.  Kuvan fyysinen koko käyttäjän ruudulla on tietysti myös tärkeä toiselta kannalta: tarkoituksettoman suuri kuva ärsyttää.

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, julkinen kaupanvahvistaja
Heikki Ylisirniö
044 999 6656
heikki@ysikoti.com

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

 
 
* indicates required
YsiKoti Oy
Y- 2699016-1
Nuolihaukantie 4 B 35
90250 Oulu

P. 044 999 6656
heikki@ysikoti.com