Kylpyhuoneen, saunan ja keittiön tehopesut.

Monivaihepuhdistus ja tehopesu laatoitettuihin märkä- ja kuivatiloihin, sekä myös muovimattoihin. Puhdistamme laatat ja saumat käsin sekä koneellisesti. Puhtaat pinnat parantavat tilan viihtyvyyttä ja myytävyyttä.

 

 

Höyrypuhdistus:

"Höyrypuhdistus on luonnollinen tapa puhdistaa – ilman kemikaaleja. Höyrypesuri lämmittää veden n. 150 asteeseen joka mahdollistaa sen että pinttynytkin lika saadaan irti materiaalista. Lisäksi se desinfioi sekä tappaa bakteereja ja pölypunkkeja, poistaen samalla tehokkaasti pahoja hajuja. Höyry puhdistaa samalla myös huoneilmaa ja näiden ominaisuuksiensa ansiosta höyrypuhdistus on mainio valinta mm. allergikoille, astmaatikoille ja perheille joissa on pieniä lapsia. Se on hygieenistä, ekologista ja nykyaikaista !”Ennen pesuaPuhdas

Tarjoamme myös silikonien vaihdon tehopesun yhteydessä. Tämä on nopea ja kustannustehokas tapa kohentaa kylpyhuoneen ilmettä ja edesauttaa kodin myyntiä. Silikonien vaihtotyön hinta 12,90€ (sis.alv) / metri + tarvikkeet. Muista kotitalousvähennys!​​

 

HÖYRYTEHOPESU

Mihin höyrypuhdistuksen teho perustuu?

Höyrypuhdistuksen teho perustuu paineella tuotettuun suihkuavaan vesihöyryyn.  Kuuma höyry avaa pintamateriaalin huokoset  ja tunkeutuu syvälle irrottaen lian, jonne perinteisillä siivousmenetelmillä ei päästä käsiksi. Höyryn paineella on merkitystä desinfiointikyvyn kannalta, koska mitä suurempi paine sitä korkeampi on höyryn lämpötila. Höyry tehopuhdistus on tehokas, allergiaystävällinen ja kemikaalivapaa tapa tuhota mikrobeja.

Kivi- ja laattalattian pesu höyrypesurilla

Lattiapinnat imuroidaan ennen höyrypesurin käyttöä

 Höyrytehopesu sopii erinomaisesti kodin kivi- ja laattalattioille. Kuuma vesihöyry irrottaa tehokkaasti lian irti laattojen saumakohdista ja syvennyksistä.

Muovimaton pesu höyrypesurilla

Höyrytehopesu irrottaa tehokkaasti likaa muovimatosta. Höyry pääsee tunkeutumaan muovimaton huokosiin ja nostaa lian irti koloista Höyry irrottaa jopa värjäytymiä maton pinnasta. Muovimaton pesussa suulakkeessa käytetään mikrokuituista moppia, johon tarttuu kaikki höyryn irrottama lika.

Kylpyhuoneen pesu höyrypesurilla

Kylpyhuoneen pesussa höyrypesurin vahvuudet pääsevät esiin. Kaakeli / laattapinnoista irtoavat helposti saippua jäämät ja kuivuneen hammastahnan rippeet.  Höyrytehopesu poistaa kaakeleista tehokkaasti hiusvärien ja muiden kosmetiikkatuotteiden värjäämiä.

Vedestä muodostuneet kalkkisaostumat ovat monen kylpyhuoneen ongelma. Höyrypuhdistus irrottaa tehokkaasti kalkkeutumat ilman kemiallisia liuottimia.  Likaa irrottava höyry tunkeutuu sinne, minne perinteisillä siivousmenetelmillä on hyvin hankala päästä.

Kaakelisaumojen puhdistus höyryllä

Kylpyhuoneen tasainen lämpö ja kostea ympäristö takaavat kasvualustan terveyttä haittaavien mikrobien leviämiselle. Laattojen saumakohtiin kerääntyy ihmisistä ja lemmikeistä irtoavaa orgaanista ainetta, jota Mikrobit käyttävät ravinnokseen. Ajan kuluessa saumoihin voi muodostua sienirihmastoja ja bakteerikasvustoja, jos puhdistusta ei tehdä säännöllisesti.

Toinen yleinen ongelma on kaakelisaumoihin kertyvät kivennäisaine saostumat. Kalkkikertymät syntyvät, kun vesijohtovesi sisältää runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Mitä suurempi on veden kalsium ja magnesium pitoisuus, sen kovempaa vesi on.

Saunan pesu höyrypesurilla

Sauna on kaikille intiimi paikka, jonka puhtaus on hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kannalta erityisen tärkeää. Silsasienet, josta jalkasieni yleisimpänä, viihtyvät hyvin saunan kosteissa tiloissa. Hyvät lisääntymisolosuhteet mahdollistavat sienirihmastojen nopean kasvun.

Saunassa hikoillessa meistä irtoaa kuollutta ihokerrosta , jota mikrobit käyttävät ravinnokseen. Saunan säännöllinen pesu on paras tapa huolehtia, että syylävirukset ja jalkasienet eivät pääse leviämään.

Saunan pesu aloitetaan huuhtomalla laude höyrypesurin kuumavesiohjelmalla, jotta saadaan puun huokoset auki. Tämän jälkeen aloitetaan varsinainen pesu höyryohjelmalla ja lopuksi vielä huuhdellaan kuumavesi / höyryohjelmalla. (Jos lauteita ei käsitellä pesun ja kuivauksen jälkeen suojaavalla parafiiniöljy käsittelyllä, huuhdellaan lauteet lopuksi kylmällä vedellä, jotta puun huokoset sulkeutuvat)

Höyrytehopesu desinfioi ja puhdistaa saunan tehokkaasti ja allergiaystävällisesti ilman myrkyllisiä pesuaineita. Pesun jälkeen jää vain puhdas alkuperäinen saunan tuoksu ilman puhdistusaineiden hajusteita.

Keittiön pesu höyrypesurilla

Höyrypesuri sopii lähes kaikkien keittiöpintojen puhdistajaksi. Puhdas keittiö on tärkeä viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta. Elintarvikkeita säilytetään ja käsitellään keittiön pinnoilla, joten hygieniasta huolehtiminen on välttämätöntä. Kuuma höyry tuhoaa tehokkaasti terveyden kannalta haitalliset bakteerit ja virukset, jotka voisivat muuten aiheuttaa sairastumisia.
Pesuri irrottaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti keittiön pinnoille kuivuneet kastiketahrat sekä ruoantähteet. Höyrykäsittelyn jälkeen. pinnoille jää niiden raikas ja puhdas alkuperäinen tuoksu.

Jääkaapin pesu höyrypesurilla

Elintarvikkeiden säilytystilat ovat erityisen herkkiä terveyttä haittaavien mikrobien tartunnoille. Yli 100 asteinen höyry tapaa tehokkaasti kaikki mikrobit, jotka voisivat altistaa ruokamyrkytykselle.

Kun sisätilat ovat pesty puhtaaksi, kuivataan pinnat huolellisesti puhtaalla mikrokuituliinalla. Kun sisäpinnat ovat kuivat, voidaan puhtaat tasot laittaa paikoilleen. Jääkaapin ummehtunut haju on kadonnut ja tilalle on tullut puhdas ja raikas tuoksu, jossa mielellään säilyttää elintarvikkeita.

Rosteripintojen pesu höyrypesurilla

 Rosteripinta on tyylikäs materiaali, joka vaatii säännöllistä huolenpitoa näyttääkseen hyvältä. Ruostumaton teräs on armoton pintamateriaali, jossa sormenjäljet ja tahrat näkyvät selvästi. Höyrypesulla saat rosterille sen alkuperäisen kiillon takaisin. Höyry irrottaa naarmuttamatta tahrat ja sormenjäljet pinnasta.

Lieden puhdistus höyrypesurilla

Höyrypesuri poistaa tehokkaasti rasvan ja kiinni palaneen ruoan hellan pinnalta sekä uunin sisältä.

Perinteisen sähkölieden puhdistus

Perinteinen sähkölieden puhdistus onnistuu helpoiten käsisuuttimella ja mikrokuituliinalla. Höyry irrottaa lian ja toisella kädellä pyyhitään liinalla, irronnut lika pois. Näin saadaan hyvin puhdistettua valurautaisten levyjen välit. Kiinni palanut ruoka poistetaan harjaamalla suuttimen harjaksilla ongelmakohdan päällä. Höyryä suihkutetaan täydellä teholla harjauksen yhteydessä.

Induktio- ja keraamisenlieden puhdistus

Induktio- ja keraaminen liesi on helppo puhdistaa höyrypesurilla. Höyrypesurin käsisuulakkeeseen laitetaan mikrokuituinen huppu, jota tasaisesti liikutetaan koko lieden pinnalla. Tämän jälkeen lieden pinta pyyhitään kuivalla mikrokuituliinalla. Höyrypesu toistetaan, jos pinta ei puhdistunut kunnolla. Pinttyneen lian kassa harjataan suuttimen harjaksilla ongelma kohtaa samalla suihkuttaen höyryä.. Lopuksi pinta pyyhitään kuivaksi mikrokuituliinalla.

Kaasulieden puhdistus

kaasuliesi tarvitsee säännöllistä puhdistusta toimiakseen moitteettomasti.
Irrota hellasta poltinkannet ja renkaat ja höyrytä ne huolellisesti. Pyyhi osat huolellisesti mikrokuituliinalla ja tarkista, että osat ovat puhtaat. Lieden muut pinnat puhdistetaan käsisuuttimella ja mikrokuituliinalla. Kun liesi on puhdistettu kokonaisuudessaan, tarkistetaan, että polttimon osat ovat kuivat. Tämän jälkeen poltinkansi ja renkaat asetetaan huolellisesti paikoilleen.

Uunin pesu höyrypesurilla

Ennen uunin sisäpintojen pesua, ritilät poistetaan uunista ja pestään käsisuuttimella puhtaaksi.

Uuninlasi irrotetaan ja pestään puhtaaksi käsisuuttimella. Mikrokuituhupun voi halutessaan poistaa ja höyryttää lasia suoraan suuttimella. Kun lasi on höyrytettty ja lika on irronnut sen pinnasta, pyyhitään lasi huolellisesti kuivalla mikrokuituliinalla.

Höyrypesuri irrottaa tehokkaasti palaneet ruoantähteet ja roiskuneen lihaliemen. Höyryä suihkutetaan samalla kun harjataan suulakkeella sisäpintaa. Pesu aloitetaan uunin takaosista ja edetään järjestelmällisesti kohti uunin etureunaa. Mikrokutiuliinalla pyyhitään irronneet kokkareet pois.

Kaasulieden uunin pesussa on samat työvaiheet, kun sähköuuni pesussa. Kaasu-uunia pestessä pitää huomioida kaksi asiaa, jotka erottavat sähköuunin pesusta. Uunin tulee olla jäähtynyt ennen höyrypesua. ja veden pääsyä poltintilaan tulee välttää. Uunin palotila pyyhitään nihkeällä mikrokuituliinalla.

Grillin pesu höyrypesurilla

Grillin pesu on  työläs projekti, jos ei ole käytössä oikeita työvälineitä. Höyry on tehokas pinttyneet rasvan ja palaneen ruoan  irrottaja.  Valurautaisille pinnoille  höyrypuhdistin on ihanteellinen, koska se jättää valuraudan päälle rasvakalvon, joka suojaa pintaa ruostumiselta.  Tämän takia valurautaisia osia ei saisi pestä puhdistusaineilla, koska ne liottavat pois suojaavan rasvakalvon metallin pinnalta.

 Grillin puhdistuksessa käytetään erikoissuutinta, jossa on metalliset harjakset.. Grillisuulakkeella harjataan puhdistettavaa pintaa samalla suihkuttaen höyryä täydellä teholla.  pahimmatkin kiinni palaneet ruoantähteet irtoavat helposti  grilliritilän pinnasta. Metalliset harjakset puhdistavat vahingoittamatta  metalliosia ja kuuma höyry sulattaa rasvakokkareet nopeasti irti grillin palotilasta. Pesun jälkeen grilli kannatta käsitellä rypsiöljyllä.

Kaasugrillin polttimot harjataan  puhtaiksi karstasta sekä tarkistetaan, ,että liekkien aukot eivät ole tukossa. Polttimot voidellaan rypsiöljyllä pesun päätteeksi

 Elintarvikkeet ovat suorassa kontaktissa grillin pintaan ja tämän takia  grilli tarvitsee säännöllistä puhdistamisesta. Grillin säännöllinen putsaus on myös turvallisuuskysymys, koska puhdistamattomaan grilliin kertyy rasvaa, joka voi syttyä tuleen kesken grillauksen.

 Kun grillin sisäpuoli on puhdistettu,  pyyhitään grillin ulkopinta mikrokuituliinalla.  Näin grilli säilyttää  tyylikkään ulkonäön pitkään.

Desinfioiva puhdistus höyrypesurilla

 Höyrypuhdistus on tehokas ja ekologinen pintojen desinfioija. Pesurin tuottama yli 100 asteinen kuuma höyry tuhoaa kaikki mikrobit pinnoilta ilman haitallisia kemikaaleja.

Mikrobeiksi kutsutaan pieneliöitä, joihin kuuluu bakteerit, virukset ja homesienet sekä hiivasienet. Mikrobeja on meissä ja kaikkialla elinympäristössämme. Niitä on kahdenlaisia, joko meille harmittomia tai patogeenisia, eli ihmiselle haitallisia mikrobeja.

Altistumme jatkuvasti erilaisille mikrobeille ja yleisimmin tartunta saadaan, joko toisen ihmisen kautta tai elintarvikkeista. Mikrobitartunnan voi saada kodin pinnoista, vuodevaatteista ja ruokailuvälineistä. Mikrobit voivat saastuttaa elintarvikkeet tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa. Patogeenisille mikrobeille altistuneet elintarvikkeet aiheuttavat sairauksia, kuten ruokamyrkytyksiä elimistöön päästessään.

Bakteerit

Bakteerit viihtyvät lämpöisessä ja Ph neutraalissa ympäristössä. Proteiinipitoiset ruoat tarjoavat parhaimman kasvualustan bakteereille lisääntyä. Osa bakteereista tuottaa lisääntyessään toksiini nimistä myrkyllistä ainetta. bakteerien tuhoamiseen tarvitaan yli 100 asteen lämpötila

Virukset

Virukset voivat levitä elintarvikkeiden välityksellä ihmisiin epähygieenisen käsittelyn takia ja aiheuttaa erilaisia sairauksia. Virukset lisääntyvät parhaiten tasalämpöisissä ja kosteissa paikoissa. Virukset tuhoutuvat yli 60 asteen lämpötilassa.

Homesienet

Homesienet lisääntyvät rihmastojen avulla. Homeille kelpaa ravinnoksi elintarvikkeet, puu ja paperi sekä ihmisistä irtoava hilse ja hiukset. Homeet ovat sitkeitä ja tulevat toimeen hyvinkin primitiivissä olosuhteissa Homesienet viihtyvät parhaiten 20 – 45 asteisessa ympäristössä ja tuhoutuvat 80 asteen lämpötilassa.  Homesienten aiheuttamat sairaudet ja oireet ovat moninaiset.

Homeiden aiheuttamia terveyshaittoja

Hengitystieinfektiot, poskiontelotulehdukset, flunssat, allergiat, astma, homepölykeuhko, silmätulehdus, homesieni​​​

Höyrypuhdistus on allergiaperheen valinta

Kuuma höyry tappaa allergioita aiheuttavat mikrobit

Kuuma höyry sitoo itseensä allergioita aiheuttavia pöly- ja pienhiukkasia

Kuuma höyry pääsee tunkeutumaan huokosiin, jossa allergeenit viihtyvät ja tuhoamaan ne.

Höyrypuhdistus on monipuolinen, ekologinen ja tehokas tapa puhdistaa kotia ilman myrkyllisiä puhdistusaineita. Allergioista kärsiville höyrypesu tarjoaa tehokkaan tavan puhdistaa asuinympäristöä ja tuhota allergiaa aiheuttavia mikrobeja.

Kylpyhuoneen- ja saunan tehopesu - Tilaa tästä

YsiKoti Oy
Y- 2699016-1
Harakkamäentie 51, 90310 Oulu
Terhotie 2, 84100 Ylivieska
P. 044 999 6656
heikki@ysikoti.com