Hinnoittelu – Oikea hinta on se, millä kauppa syntyy!

Hinta-arvion tekeminen, ei ole aivan yksinkertaista. Ei välttämättä kannata olla kaikkein halvin- varsinkaan, jos kodissa on luksusta, vaan keskittyä ennemmin laatuun panostaviin ostajiin.

Arvion tekemisessä on otettava huomioon alueelliset ja rakenteelliset erot. Asunnon kunto, ikä ja sijainti kiinteistöllä ja yhtiössä vaikuttavat arvioon. Myös sillä on merkitystä, onko tontti oma tai vuokrattu. Asuntoalueiden sisällä mikrosijainnilla, näkymillä ja ilmansuunnilla voi myös olla suuria eroja hintatasossa. Asuntojen hintatasoon vaikuttavat lisäksi varustetason, sekä tyylien erilaisuus. Myös kysynnän ja tarjonnan suhde vaikuttaa: mitä vähemmän tietynlaisia asuntoja on tarjolla kysyntään nähden, sitä korkeampi hinta ja toisin päin.

Kerrostaloissa asunnon hintaan vaikuttavat asunnon kerrossijainti ja lukumäärä, sekä onko hissiä vai ei. Asuntojen keskineliöhintojen nousuista ja laskuista puhutaan paljon. Todellisuudessa yksittäisen asunnon hinnan arviointi pelkästään sen perusteella on varsin vaikeaa. Kerros- ja rivitaloasunnon arvon säilyminen ja nouseminen riippuu osaltaan myös siitä, miten hyvin koko taloyhtiön kunnosta on huolehdittu. Hyvin hoidettu taloyhtiö ja lähiympäristö vaikuttavat oman asunnon arvostukseen ja arvoon. Alhainen yhtiövastike ei ole yksistään osoitus hyvästä taloyhtiön hoidosta ja vastuullisesta toiminnasta.

Ysikoti LKV:n tekemät hinta-arviot perustuvat asiakasrekisteriimme ja hintaseurantapalvelumme tekemiin tilastoihin, sekä tietenkin asuntokaupan ammattilaisina kokemukseen ja ammattitaitoomme.

On hyvä tietää positiivisten seikkojen lisäksi myös asuntoon liittyvistä ei-toivotuista asioista. On parempi tehdä hinnoittelupäätös riittävän tiedon kanssa, kuin että tekee puutteellisen informaation kanssa väärän päätöksen ja huomaa, ettei asunto käy kaupaksi. Onnistuneen hinnoittelun arvo näkyy, paitsi kaupan syntymisessä, myös huomattavina etuina myyntiajassa ja kauppahinnassa.

Ja vielä viimeisenä, mutta aina niin tärkeä seikka:

Välittäjä saattaa hinnoitella asuntosi aivan liian kalliiksi saadakseen toimeksiantosi. Pahimmissa tapauksissa välittäjä soittaa jo seuraavana päivänä ja kehottaa ensimmäiseen hinnan alennukseen. Useat suuret hintapyynnön pudotukset tekevät hallaa asuntosi myynnille ja paras myyntiaika menee varmuudella ohi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että asuntosi ei mene lainkaan kaupaksi ja joudut aloittamaan kaiken alusta toisen välittäjän kanssa.

Saatuasi välittäjän hinta-arvion, pyydä nähtäväksesi tilastot toteutuneista myyntihinnoista ja ajankohtaisesta kilpailutilanteesta alueellasi. Vaadi uskottavat perustelut hinta-arviolle.

Älä usko selkeästi liian suurta hinta-arviota, vaikka se niin hyvältä tuntuisikin.

 

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, julkinen kaupanvahvistaja
Heikki Ylisirniö
044 999 6656
heikki@ysikoti.com

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

Tilaa Asunnon myyjän parhaita vinkkejä sähköpostiisi.

* indicates required
YsiKoti Oy
Y- 2699016-1
Nuolihaukantie 4 B 35
90250 Oulu

P. 044 999 6656
heikki@ysikoti.com