On oltava tavoitettavissa ja varattava aikaa myymiseen – Ostaja voi olla kuka tahansa!

Vaikka asiakas olisikin potentiaalinen ostaja, hän harvoin soittaa myyjälle uudestaan, mikäli puheluun ei vastata. Ostajan lisätietopyyntöihin vastataan viipymättä. Kiinteistönvälittäjä myy asuntoja ammatikseen. Hän on tavoitettavissa aina, kun ostajat haluavat lisätietoja.

Kannattaa varata riittävästi aikaa esittelyyn. Osto ja -myyntineuvottelut voivat olla joskus hyvinkin vaikeita ja aikaa vieviä. Lisäksi sinulla myyjänä on tunneside kotiisi. Suurin osa kuluttajista haluaa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä turvallisuuden vuoksi. Muista, että kotia esitellään aina yhdelle ostajalle kerrallaan, annetaan ostajalle aikaa ja rauhaa tutustua, niin että hän saa varmasti kaikki tiedot myytävänä olevasta asunnosta.

Sinun ei tarvitse itse esitellä omaa kotiasi kiinnostuneille ostajille. Ei ole mukavaa kuunnella omassa kodissaan, kun ostajaehdokkaat arvostelevat sisustusratkaisujasi ja yrittävät löytää kodistasi epäkohtia hinnan alentamiseksi. Kiinteistönvälittäjä hoitaa tarjousneuvottelut puolestasi. Sinun tarvitsee vain, joko hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Et joudu ikäviin hintavääntöihin suoraan ostajan kanssa, sillä välittäjä toimii suodattimena. Kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella asuntosi oikein. Välittäjällä on käytössään yksityiskohtainen hintaseurantapalvelu, josta on nähtävissä lähes kaikkien myytyjen asuntojen toteutuneet myyntihinnat. Asuntosi hintaan vaikuttaa myös sen kunto. Ammattitaitoinen välittäjä osaa arvioida realistisesti asuntosi kunnon suhteessa muihin samalla alueella myytyihin asuntoihin. Kiinteistönvälittäjän selonottovelvollisuus myytävästä kohteesta ja tiedonantovelvollisuus ovat huomattavasti yksityistä asunnon myyjää laajempia. Asunnon ostajat luottavat kiinteistönvälittäjään, koska välittäjän on annettava myytävästä asunnosta paljon tarkempaa tietoa, kuin yksityisen myyjän.

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, julkinen kaupanvahvistaja
Heikki Ylisirniö
044 999 6656
heikki@ysikoti.com

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

Tilaa Asunnon myyjän parhaita vinkkejä sähköpostiisi.

* indicates required
YsiKoti Oy
Y- 2699016-1
Nuolihaukantie 4 B 35
90250 Oulu

P. 044 999 6656
heikki@ysikoti.com