Kun tulee aika myydä, voit tienata huomattavan paljon siivoamalla ja kunnostamalla asuntosi näyttöä varten. Puhtaus ja siisteys ovat perussäännöt. Tähän olemme koonneet muutamia muita yleisiä vinkkejä.

ETEINEN: Vähennä kenkiä ja ulkovaatteita eteisestä. Näyttää sotkuiselta, jos naulakko on täynnä. Jos eteisessä on vaatekaappeja, ne kannattaa siistiä. Väljempi on parempi.

KEITTIÖ: Keittiönpöydille kertyy helposti päivittäin tarvittavia tavaroita. Kerää ne pois. Hedelmäkulho ja / tai kukka ovat nättejä keittiössä. Tiskipöytä kannattaa tyhjentää. Poista jääkaapinovesta kaikki ylimääräinen; valokuvat, muistilaput, magneetit yms. Puhdista jääkaappi myös sisältä, koska monet haluavat katsoa, minkä kokoinen se on.

OLOHUONE: Tuoreet kukat tuovat kodikkuutta. Pimeänä vuodenaikana pienet tunnelmavalot ovat mukavia. Myös takkaan voi sytyttää tulen. Laita verhot / kaihtimet niin, että ulos näkee hyvin. Laita pois henkilökohtaiset muistoesineet ja tilpehöörit, ettei olohuone tunnu ahtaalta.

KYLPYHUONE / SAUNA: Yritä vähentää kylpyhuoneessa pulloja ja purnukoita niin paljon kuin mahdollista. Huolehdi, että käsienpesuallas ja amme ovat puhtaat. Samoin kaakelit, peilit ja lasiovet. Puhdista lattiakaivo kunnolla. Vaihda puhtaat käsipyyhkeet.

MAKUUHUONE: Sängyt kannattaa pedata hyvin. Likapyykit pyykkikoriin. Puhtaat vaatteet kaappiin. Järjestä vaatekaapit.

LASTENHUONE: Lapsilla on usein paljon tavaraa huoneessaan. Järjestä lelut paikoilleen.

PESUHUONE / KODINHOITOHUONE: Kerää pyykit, olisi hyvä, jos pyykkikorikin olisi tyhjä. Hävitä tyhjät pesuainepakkaukset. Se tuo puhtautta ja siisteyttä.

KELLARIKERROS: Tee kerroksesta kutsuva. Pienellä järjestämisellä ja siivoamisella saat helposti tilavan vaikutelman. Hävitä ylimääräinen tavara.

KASVIT: Vaihda kuihtuneiden kasvien tilalle uudet.

VARASTO / AUTOTALLI: Järjestele ja siivoa hyllyt. Yritä pitää lattiatila mahdollisimman tyhjänä.

TONTTI: Kesäaikaan kannattaa nähdä vaivaa pihan kanssa. Vastaleikattu nurmikko näyttää hyvältä, samoin hoidettu kukkapenkki. Puutarhakalusteet kannattaa puhdistaa ja laittaa niille esimerkiksi tyynyjä  ja/tai istuinalustoja.

TALVIAIKAAN: Talvikuukausina pihalta ja sisäänkäynniltä kannattaa puhdistaa lumet ja tarvittaessa hiekoittaa. Ulos on myös hyvä laittaa lyhtyjä luomaan tunnelmaa.

VALOKUVA-ALBUMI: Talvella on kylmää ja pimeää. Voisit siis laittaa esille valokuva-albumin tai muutamia kuvia esille, joista näkee millainen puutarha kukkapenkkeineen ja pensaineen on kesäaikaan.

LEMMIKIT: Jos sinulla on esim. koira tai kissa, olisi parempi, jos se ei olisi kotona näytön aikana. Tyhjennä myös kissan hiekkalaatikko ja laita se sivummalle. Laita myös ruoka-astiat pois lattialta.

 

YsiKoti Oy
Y- 2699016-1
Nuolihaukantie 4 B 35
90250 Oulu

P. 044 999 6656
heikki@ysikoti.com